Diensten

EPC
Iphone

Energieprestatiecertificaat

Verkoop - Verhuur

Wie in Vlaanderen een woning, appartement, studio, ... publiekelijk te koop of te huur aanbiedt, moet verplicht een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben.

Het EPC informeert mogelijke kopers of huurders over de energiezuinigheid van de woning. In advertenties voor de verkoop of verhuur moet onder meer de energiescore van de woning vermeld worden.

Op het EPC staat het energielabel van de wooneenheid en concrete adviezen en/of aanbevelingen om energie te besparen. Hoe beter het energielabel, hoe energiezuiniger de woning is. Let wel: Het EPC legt geen eisen op aan het gebouw.

Vraag nu aan Vraag offerte aan

SNELLE SERVICE

Door de centrale ligging van onze 3 kantoren en het volledige team hebben we als troef om op een korte termijn een afspraak te kunnen inplannen.

ERVARING

Onze deskundigen zijn ervaren vakmensen die de nodige professionele opleidingen genoten en steeds bijscholen.

PERSOONLIJKE TOELICHTING

Onze dienstverlening stopt niet bij het opleveren van het attest. Bij vragen en/of opmerkingen staan we je graag bij met onze expertise.Werkwijze van EPC:

Stap 1:
Aanvraag plaatsen en plaatsbezoek inplannen

Een aanvraag plaatsen gaat snel en eenvoudig!
Neem hiervoor contact op met onze klantendienst of dien je aanvraag online in.

Onze klantendienst zal je aanvraag spoedig behandelen en zal je binnen de 48 uur contacteren voor een afspraak. Standaard voorzien wij een afspraak binnen de 5 werkdagen na je aanvraag. Je ontvangt tot slot een bevestiging van de afspraak per e-mail.

Stap 2: Voorbereiding plaatsbezoek

Bij bevestiging van de afspraak ontvang je een infofiche over de stukken die onze deskundige nodig heeft tijdens het plaatsbezoek.

Het is aan te raden deze voor het plaatsbezoek te verzamelen en klaar te leggen. Als die documenten voldoen aan de nodige voorwaarden, kunnen ze de energiescore van uw woning positief beïnvloeden.

Stap 3: Plaatsbezoek

Eerst zal deskundige samen de nodige bewijsstukken overlopen die verband houden met bouw of verbouwingen van de woning.
BELANGRIJK: Zijn die bewijsstukken er niet of niet geldig, dan mag de deskundige die gegevens niet gebruiken.

Vervolgens zal de deskundige de nodige opmetingen en vaststelling doen om het EPC te kunnen opmaken: hij meet oppervlaktes en de diktes van de muren, tussenvloeren voor elke verdieping en het dak. Hij bekijkt en inspecteert alle technische installaties (voor verwarming en sanitair warm water, de leidingen, en eventueel zonnepanelen, zonneboiler, het ventilatiesysteem...). Hij legt zijn waarnemingen vast op foto als bewijs (bv. van nog zichtbaar geplaatste isolatie, code in de ramen, kenplaatjes van verwarming…).

De deskundige is gemiddeld 1 uur aanwezig, naargelang de omvang en complexiteit van de woning.

Stap 4: Opstellen certificaat

Na het plaatsbezoek gaat de deskundige aan de slag om de berekeningen van de verliesoppervlakken en volumes te maken. De hele woning zal worden uitgetekend in een 3D-tekenprogramma.

Alle vastgestelde parameters van tijdens het plaatsbezoek of deze die beschikbaar zijn via een bewijsstuk worden ingebracht in een softwarepakket aangereikt door het Vlaams Energie Agentschap (VEA).

Stap 5: Facturatie en oplevering

Nadat het certificaat werd gefinaliseerd, zal het definitieve EPC samen met de factuur per e-mail worden verstuurd. Het definitief certificaat zal je standaard binnen de 2 werkdagen na plaatsbezoek worden overgemaakt.

Nog vragen?

Ga naar de FAQ - pagina